Succes verzekerd

Wat is kopen onder opschortende voorwaarde?

Benieuwd naar kopen onder opschortende voorwaarden?

De rentes voor het lenen van een woning liggen vandaag historisch laag. Voor velen is het dan ook hét moment om op huizenjacht te gaan. Maar wat als je je droomwoning gevonden hebt en je de verkoopovereenkomst al wil ondertekenen, maar de financiering nog niet 100% rond is?


Verkrijgen van lening


Zorg dan dat in de verkoopovereenkomst een opschortende voorwaarde van het verkrijgen van lening vermeld staat. Die clausule houdt in dat koper én verkoper hun akkoord nog laten afhangen van het feit of je al dan niet een lening krijgt. Zo zal de opschortende voorwaarde moeten vermelden over welk bedrag het gaat, binnen welke termijn de lening toegekend moet worden, en op welke manier de verkoper ingelicht zal worden of je nu al dan niet een lening hebt gekregen. 


Inspanningen leveren


Let wel: eens het compromis getekend is, zal je als koper ook effectief de nodige inspanningen moeten doen om een lening te kunnen krijgen. Zo moet je bijvoorbeeld een leningsaanvraag indienen. Weigert de bank, doe dan zo nodig een ander financieringsvoorstel of wend je tot andere banken.


Niet vervuld?


De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat je er alles aan gedaan hebt om een lening te bekomen, maar dat je toch overal op een njet stoot. Weet dat de opschortende voorwaarde dan niet wordt vervuld en dat de verkoop als het ware nooit heeft bestaan. Het eerder betaalde voorschot krijg je dan netjes teruggestort. Geen overbodige luxe!

 


 

 

Contacteer ons
Openingsuren

Ma - Vrij: 9.30u - 12u en
13.30u-17.30u

Afspraak: na 17.30u, op zaterdag
en woensdag- en vrijdagnamiddag

Adres

Rubensstraat 141
2300 Turnhout